Aftermarket stereo turns off when I turn the lights on

Discuss In Car Entertainment
Post Reply
Sharman07
New
Posts: 6
Joined: Sun Jun 07, 2020 10:53 pm
Drives: Mk5 polo 2010
Location: Kent

Aftermarket stereo turns off when I turn the lights on

Post by Sharman07 »

Installed new Kenwood stereo with apply play, disconnected red cable and
wired it to fuse spur and doubled up a fuse.
Other than that I connect the tiny black cable from new dab windscreen
aerial to the blue and white cable along with the blue white cable from the
aerial adapter.
Can anyone help
Sharman07
New
Posts: 6
Joined: Sun Jun 07, 2020 10:53 pm
Drives: Mk5 polo 2010
Location: Kent

Re: Aftermarket stereo turns off when I turn the lights on

Post by Sharman07 »

followed a guide that told me to connect the red cable to a fuse spur on ignition switched fuse, all works well but when I turn the lights on or indicators the stereo turns off!! Also a epc light is showing on the dash when key is first stuck in the ignition!! Can you help at all? What have I done wrong?
PugBrothers
Getting There!
Posts: 66
Joined: Sat Oct 05, 2019 7:15 am
Drives: Mk7 (9n3) 1.4Tdi Bluemotion 1
Location: Bristol

Aftermarket stereo turns off when I turn the lights on

Post by PugBrothers »

If I were you mate I’d take the stereo out, return everything to how it was and drop £75 on a proper canbus adapter to fit to your new stereo. This method doesn’t involve any piggybacking or fuse boxes. 99% of the time what you’re doing works brilliantly, but when it doesn’t you’ve got all this battle with!

The EPC stuff - could you get someone to run a diagnostic on it? There’s a lot of different reasons that the light could be showing for.


Sent from my iPhone using Tapatalk
Sharman07
New
Posts: 6
Joined: Sun Jun 07, 2020 10:53 pm
Drives: Mk5 polo 2010
Location: Kent

Re: Aftermarket stereo turns off when I turn the lights on

Post by Sharman07 »

Hi cheers for the advice, I did buy a proper vw adaptor from Halfords cost me £70, I changed the fuse position and had it so the stereo didn’t turn off when the lights came on. Only reason I piggy backed is because in all the vids iv watched they say you need an ignition live or the stereo will stay on permanently and drain the battery.

As for the epc don’t know if it was there before as it’s my girlfriends car or wether I’ve taken a fuse out and not put it back in the right place on most fuse layout diagrams fuse 27 is blank but Iv got a 10a in they position, could this cause the epc problem? Could I download a program to do a diagnostics myself?
evildevil
New
Posts: 1
Joined: Tue Jan 05, 2021 2:23 pm
Drives: vw polo 2011
Location: usa washington

Re: Aftermarket stereo turns off when I turn the lights on

Post by evildevil »

hello, can I have a similar problem with electronics and engine error, i downloaded the program to my laptop myself and fixed the error, i quickly made money on my car on this site https://book-of-ra-slot.com book of ra ohne anmeldung
Post Reply